Gazon hertsel

Gazon herstel bij droogte, onkruid of schade

Om uw grasmat in optimale conditie te houden moet er gemaaid, beregend en bemest worden,
toch kan het altijd zijn dat er slechte plekken ontstaan door droogte, onkruiddruk of speelschade.

Bij droogte zal het gras boven de grond uitdrogen en in elkaar zakken, hierdoor ontstaat een viltlaag. Door deze viltlaag is het vrijwel onmogelijk het jonge gras vanuit de wortels door komt.
Onkruid daarin tegen is sterker dan gras en groeit wel door deze viltlaag heen, waardoor onkruid druk ontstaat.

Als er onkruid druk is, zal dit eerst aangepakt moeten worden. Om dit chemie vrij te doen raden wij aan het gazon te verticuteren (doorsnijden) en hierna door te zaaien.
Onkruid groeit vaak in de open plekken van het gazon, daar waar de grasmat zwak is. Bij doorzaaien zal de grasmat gesloten raken, waardoor onkruid minder kans heeft zich te ontwikkelen.

Speelschade ontstaat vaak door een onstabiele grasmat of bij nat weer als de ondergrond zacht is. Het is daarom ook van groot belang een stevige grasmat te hebben die goed geworteld is en water goed draineert. Een goed grasmengsel met grassoorten die oppervlakkig en diep wortelen op een stabiele maar drainerende ondergrond zijn van groot belang. Hierdoor zal speelschade beperkt blijven.

Mocht er toch schade ontstaan kunnen wij u een professionele oplossing bieden. Wij hebben een uitgebreid machinepark waarmee we vrijwel elk gazon kunnen behandelen.
– Gazons vanaf 75 m2 en een doorgang van minimaal 1,2 meter met een handmatige machine: ligt verticuteren en doorzaaien in 1 werkgang.
– Grote gazons, plaatselijk behandelen met een handmatige machine: ligt verticuteren en doorzaaien in 1 werkgang.
– Grote gazons, bij een doorgang van 3 m kunnen wij met een kleine tractor: verticuteren(met opvang) en doorzaaien in 2 werkgangen.
– Bij sportvelden komt het vrijwel altijd op maatwerk aan. Geheel doorzaaien, plaatselijk, alleen de doelgebieden of speelschades.
(Doorzaaien kunnen wij met onze Vredo Dual Depth, waardoor 2 soorten graszaden op verschillende dieptes gezaaid worden voor optimaal resultaat.

"Goed advies, professionele mensen en machines... "
- De klant

Aanvraagformulier

Vraag direct een offerte aan

Aanvraag

Bent u enthousiast geworden van onze groenprojecten? Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen voor een project? Vul dan nu uw gegevens in en wij zullen spoedig contact met u opnemen.

  • Geef uw gegevens op met een duidelijke projectomschrijving
  • Wij nemen contact op voor een vrijblijvende afspraak
  • U ontvangt een vrijblijvende offerte